Wysłany: 2008-03-13, 00:28 Kurczak zapiekany w parmezanie
Składniki :
30 g pokruszonego białego pieczywa bez skórki (1 kromka białego chleba)
85 g drobno startego parmezanu
2 drobno posiekane dymki
drobno starta skórka i sok z 1/2 cytryny
55 g stopionego masła
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
4 filety z piersi kurczaka bez skóry
2 łyżki posiekanej świeżej pietruszki
Sposób przygotowania:
1 Nagrzać piekarnik. W malej misce wymieszać pokruszone pieczywo, parmezan, dymkę, skórkę cytryny, masło i przyprawy. Nałożyć równą warstwę na każdy filet, przyciskając widelcem, aby dokładnie pokryć masą mięso. 2 Filety ułożyć w płytkim naczyniu żaroodpornym i piec przez 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika trzymać w cieple. Sok z cytryny i pietruszkę wymieszać z sosem pozostałym w naczyniu i polać nim kurczaka. Od razu podawać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum