Cebulę obrać i posiekać. Zrumienić na 2 łyżkach oleju, dodać mięso. Smażyć kilka minut, wlać sok. Dusić pod przykryciem 15 minut. Dodać koncentrat, wymieszać. Doprawić zmiażdżonym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Oliwki pokroić w krążki i dodać do mięsa. Bakłażany umyć, pokroić w pastrym, oczyścić, posolić i odstawić na 15 minut. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem. Układać w nim mięso, potem bakłażany. Mleko roztrzepać z jajkami i serem. Zalać mięso z bakłażanami. Posypać solą i gałką muszkatołową. Piec w 200 st. przez 30 minut. Podawać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum