Wymieszać dokładnie wszystkie składniki marynaty, polewać nią mięso i trzymać w takiej marynacie 3 h, co jakiś czas przekładając. Przed smażeniem natrzeć posiekanym czosnkiem, osączyć, obtoczyć befsztyk w mące i smażyć na rozgrzanym maśle od 2 - 4 min. jedną stronę, w zależności od upodobań. Przewrócić na drugą stronę, smażyć, a następnie popieprzyć do smaku. Na tym samym tłuszczu zrumić chleb tostowy. Na talerzu ułożyć grzankę, na niej befsztyk. Resztę marynaty wlać na gorącą patelnię, odparować i skropić grzankę z befsztykiem. Podawać z sałatką z pomidorów i cebuli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum