Wysłany: 2008-03-19, 13:26 Wołowina w sosie imbirowym
Składniki :
60 dkg wołowiny bez kości
tłuszcz
2 dkg mąki
15 dkg cebuli
10 dkg ketchupu
4 śliwki suszone
sól
pieprz
imbir
czosnek i papryka mielona do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, wyżyłować, pokroić w kostkę, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i pokrojoną także w kostkę cebulą, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać ketchup oraz namoczone i wypestkowane śliwki. Miękkie mięso połączyć z pozostałą mąką wymieszaną z małą ilością zimnej wody oraz przyprawami, dusić kilka minut, doprawić. Podawać z ryżem i surówkami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum