Składniki :
400 g siekanej wołowiny
1 łyżeczka suszonego estragon
1 łyżeczka suszonej pietruszki
sól i pieprz
100 g sera Rokpol
Sposób przygotowania:
* Zmieszać ze sobą w dużej misce wołowinę, estragon, pietruszkę, sól i pieprz. * Uformować osiem pulpetów, a następnie spłaszczyć je na posypanej mąką powierzchni tworząc okrągłe kolteciki (około 1 cm grubości). Pokroić ser na cztery równe części. Ułożyć kawałek sera na środku koltecika, przykryć ser drugim kotlecikiem. Zakleić szczelnie krawędzie, powtórzyć czynność z pozostałymi składnikami. Piec na gorących węglach przez 5-8 minut z każdej strony lub do momentu aż mięso upiecze się na całej grubości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum