Wysłany: 2008-03-19, 19:20 Gotowana szynka w białym winie
Składniki :
800 g szynki wieprzowej
1 l wody
1/2 l wytrawnego białego wina
1 cebula
3 ziarna ziela angielskiego
4 owoce jałowca
4 ziarna białego pieprzu
4 ostre papryczki
1 liść laurowy
włoszczyzna
Sposób przygotowania:
Zagotować wodę, wino, przyprawy, pokrojoną cebulę i włoszczyznę. Włożyć mięso i gotować na średnim ogniu pod przykryciem 1h. Mięso wyjąć, pokroić w plastry, podawać z ugotowanymi szparagami i sosem holenderskim.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum