[ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ]   [ Zaloguj ]   [ Album ]

Poprzedni temat «» Następny temat
Brandade - potrawa prowansalska
Autor Wiadomość
Magda
Administrator


Dołączyła: 17 Wrz 2006
Posty: 2054
Poziom: 37
HP: 121/4047
 3%
MP: 1932/1932
 100%
EXP: 50/144
 34%
Wysłany: 2008-03-08, 02:17   Brandade - potrawa prowansalska

Składniki:
30-35 dag filetów z dorsza lub innej ryby morskiej (mogą być mrożone)
2/3 szklanki mleka
cebula
2-3 ugotowane ziemniaki
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
2-4 łyżki gęstej śmietany
kilka kaparów
kilka plasterków pomidora
sól
świeżo zmielony pieprz

Rybę posól i oprósz pieprzem, następnie zalej mlekiem i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Po tym czasie odstaw do ostygnięcia. Zimną już rybę wyjmij z mleka, podziel widelcem na kawałki i usuń z niej wszystkie ości.

Cebulę i ziemniaki zmiksuj na gładką masę, a następnie dodaj czosnek i kawałki ryby. Nadal miksuj, aż masa będzie gładka. Wtedy wlej oliwę, sok z cytryny i śmietanę - jeszcze raz wszystko zmiksuj. Gdyby masa była zbyt gęsta, dodaj jeszcze trochę soku z cytryny i śmietany.

Na koniec przypraw do smaku solą i pieprzem, udekoruj kaparami i plasterkami pomidora (bez skórki). Podawaj z grzankami, krakersami lub chrupkim chlebem.
_________________








http://www.Kamil-Gdansk.com.pl/
http://www.Grzegorz-Gdansk.com.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mapa strony
Fasolek  Fasol-Bis  Kamilek  Grzesio