Składniki :
Ciasto: 40 dag cukru
8 białek
1 paczka cukru waniliowego
Krem: 8 żółtek
20 dag cukru
20 dag masła
pół szklanki naparu z kawy.
Sposób przygotowania:
Ubić białka na pianę, dodać cukier, ubić na sztywno, wsypać cukier waniliowy i wymieszać. Upiec 2 placki. Przyrządzanie kremu. Żółtka utrzeć z cukrem, zaparzyć mocnym naparem z kawy i ucierać na parze do zgęstnienia. Zdjąć z ognia i mieszając ostudzić. Dodać utarte na pianę masło, wymieszać. Przełożyć tort kremem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum