Nerki rozdzielić, oczyścić z błon i tłuszczu, dokładnie umyć zmieniając kilkakrotnie wodę i osuszyć. Przeciąć wzdłuż na pół każdą nerkę, otoczyć w jarzynce, mące i obsmażyć na rozgrzanym maśle po 3 min. z każdej strony, aż do zrumienienia. Wyjąć i osączyć z tłuszczu. Na patelnię włożyć teraz oczyszczone i pokrojone pieczarki oraz cebulę i smażyć około 5 min., aż się zrumienią. Doprawić pieprzem, wlać bulion i zaprawić sos łyżeczką mąki, zagotować. Do sosu włożyć nerki i pod przykryciem dusić na wolnym ogniu około 20 min., aż będą miękkie. Wyłożyć na podgrzany półmisek, przybrać natką i podawać z grzankami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum