[ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ]   [ Zaloguj ]   [ Album ]

Poprzedni temat «» Następny temat
Faszerowana dynia
Autor Wiadomość
Magda
Administrator


Dołączyła: 17 Wrz 2006
Posty: 2054
Poziom: 37
HP: 121/4047
 3%
MP: 1932/1932
 100%
EXP: 50/144
 34%
Wysłany: 2008-03-19, 19:16   Faszerowana dynia

Składniki :
85 dag mielonej wołowiny
dynia około 3 kg
pęczek natki pietruszki
3 cebule
3 łyżki masła
3 łyżki orzeszków piniowych
20 oliwek
słoik dyni w occie
2 łyżki rodzynków
1/3 szklanki tartej bułki
3 jajka
1/2 łyżeczki imbiru
1/2 łyżeczki kardamonu
2/3 szklanki ryżu
4 łyżki oleju
3 łyżki pestek dyni
10 liści laurowych\ sól
pieprz cayenne



Sposób przygotowania:

Cebule obrać, posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać orzeszki pinii i uprażyć. Wsypać posiekaną natkę pietruszki. Oliwki pokroić. Dynię osączyć z zalewy. Rodzynki sparzyć. Mięso wymieszać z cebulą, orzeszkami, oliwkami, dynią z octu, rodzynkami, tartą bułką i jajkami. Przyprawić pieprzem, imbirem, kardamonem i solą. Z dyni odkroić wierzch, usunąć i wydrążyć miąższ. Środek natrzeć solą i pieprzem. Na dno wsypać posolony ryż, nałożyć masę mięsną. Dynię postawić na blasze, skropić olejem. Piec 2 godziny w 180ºC. Dynię ozdobić pestkami z dyni i listkami laurowymi.
_________________








http://www.Kamil-Gdansk.com.pl/
http://www.Grzegorz-Gdansk.com.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mapa strony
Fasolek  Fasol-Bis  Kamilek  Grzesio