Sliwki umyj i usuń pestki. Z polędwiczek usuń błony i podziel na 8 cześci. W brytfannie rozgrzej dwie łyżki oliwy i obsmaż na niej kawałki polędwiczek z obu stron. Dodaj posiekana cebulkę i gałązkę rozmarynu, posól. przykryj i duś kilka minut. Wyciśnij sok z pomarańczy. Razem z octem dodaj do miesa, dopraw solą i pieprzem. Dorzuć śliwki, przykryj i duś około 20 minut. Obierz jabłka, pokrój na ćwiartki. Wraz z listkami rozmarynu obsmaż na oliwie aż do zarumienia. Kiedy mięso będzie gotowe, wyjmij je razem ze śliwkami, przełóż na półmisek i odstaw w ciepłe miejsce. N mocnym ogniu odparuj so, aby nabrał aksamitnej konsystencji, usuń rozmaryn, sosem polej mięso. Podawaj z ciepłymi jabłkami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum