Jajka dokładnie wymieszać ze śmietaną. Mleko zagotować z przekrojoną na pół laską wanilii. Wanilię wyjąć. Do gotującego się mleka wlać, ciągle mieszając, masę jajeczną. Całość, nadal mieszając, zagotować. Pozostawić na małym ogniu jeszcze przez ok. 2 min., aż całe białko się zetnie i oddzieli się twaróg od serwatki. Serwatka musi być przezroczysta. Twaróg odcedzić na sitku i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem i twarogiem na gładką masę, dodać skórkę pomarańczową i bakalie. Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej biszkoptami i wstawić do lodówki. Wierzch można przybrać owocami z puszki lub galaretką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum