Morele umyć, osuszyć, kilka odłożyć do przybrania, resztę drobno pokroić. Ser zemleć dwukrotnie. Marmoladę podgrzać, przetrzeć przez sito i połączyć z serem. Masło utrzeć z cukrem pudrem i, nadal ucierając, dodawać po 1 żółtku oraz po 1 łyżce masy serowo-morelowej i posiekanych moreli. Paschę zawinąć w lnianą ściereczkę lub podwójnie złożoną gazę, położyć na niej deseczkę, obciążyć, odstawić do lodówki na 12 h. Śmietankę ubić z cukrem waniliowym. Osączoną, paschę wyłożyć na talerz. Przybrać bitą śmietaną i morelami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum