[ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ]   [ Zaloguj ]   [ Album ]

Poprzedni temat «» Następny temat
Grzyby panierowane smażone
Autor Wiadomość
Magda
Administrator


Dołączyła: 17 Wrz 2006
Posty: 2054
Poziom: 37
HP: 121/4047
 3%
MP: 1932/1932
 100%
EXP: 50/144
 34%
Wysłany: 2008-03-13, 22:57   Grzyby panierowane smażone

Składniki :
50 dkg kapeluszy borowików
2 jaja
2 łyżki mąki
2 łyżki tartej bułki
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia



Sposób przygotowania:

Grzyby oczyścić, umyć i osuszyć. Włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować przez ok. 10 min. Odcedzić (wywar można wykorzystać do przyrządzenia zupy), otaczać w mące, oprószyć solą i pieprzem, maczać w roztrzepanych jajach, a następnie otaczać w tartej bułce. Smażyć wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, po czym wstawić na chwilę do piekarnika. Podawać ułożone na półmisku, ozdobione listkami sałaty, z surówką.
_________________








http://www.Kamil-Gdansk.com.pl/
http://www.Grzegorz-Gdansk.com.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mapa strony
Fasolek  Fasol-Bis  Kamilek  Grzesio