Wysłany: 2008-03-19, 13:18 Polędwica marynowana w soi i imbirze
Składniki dla 4 osoby porcji:
1/2 kg polędwicy
2 łyżki oliwy z oliwek
Marynata:
2-3 cm korzenia imbiru obranego i pokrojonego w cienkie paseczki
2-3 ząbki czosnku tak samo pokrojone
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżka sosu ostrygowego
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
garść świeżej posiekanej kolendry do posypania.
Sposób przygotowania:
Polędwicę obsmaż ze wszystkich stron w oliwie przez 5 min w garnku z grubym dnem. Potem wstaw ją do pieca na 15 minut, wyjmij pokrój na cienkie plasterki i włóż do marynaty na 1 godz. Na koniec możesz ułożyć polędwicę na świeżych jarzynach pokrojonych w słomkę (seler, marchewka, pietruszka, cukinia) lub zawinąć ją wokół jarzyn.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum