Składniki :
20 dag cukinii
20 dag czerwonej papryki
20 dag małych pieczarek
2 marchewki
20 dag pędów bambusa (z puszki)
2 l rosołu z warzyw
60 dag polędwicy wołowej pokrojonej w cieniutkie plastry
50 g prażonych orzeszków ziemnych
2 łyżki wytrawnej sherry
sok z 1 pomarańczy
jasny sos sojowy
2 cm świeżego imbiru
8 łyżek octu ryżowego
2 łyżki oleju arachidowego
Sposób przygotowania:
Cukinie umyć i pokroić w plastry grubości 0,5 cm. Paprykę podzielić na ćwiartki, wydrążyć, umyć i pokroić w grubą kostkę. Pieczarki oczyścić. Marchewkę oskrobać i pokroić w słupki. Pędy bambusa osączyć, pokroić na kawałki. Orzeszki zmiksować, wymieszać z sherry, sokiem z pomarańczy i 1 łyżką sosu sojowego. Przyprawić pikantnie. Na sos imbirowy kłącze imbiru obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Wymieszać z octem ryżowym, 8 łyżkami sosu sojowego i olejem. Rosól podgrzać na kuchence, a nastepnie ustawić go na podgrzewaczu. Mięso i warzywa nabite na widelec gotować przez 1 minutę w rosole. Jako dodatek wystarczą oba sosy i białe pieczywo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum