Wysłany: 2008-03-19, 18:52 Liście winogron z jagnięciną w cieście
Składniki :
12 szt. Liści Winogron Gaea
6 cienkich jagnięcych kotletów
6 kawałków mrożonego ciasta francuskiego
2 ząbki czosnku rozdrobnione
1 łyżka majeranku
sok z ½ cytryny
¼ szkl. masła, rozpuścić
¼ szkl. Oliwy z Oliwek e.v. Gaea
sól i pieprz
liście mięty do przybrania
Sposób przygotowania:
Przygotować marynatę z oliwy, soku cytrynowego, czosnku, majeranku, soli i pieprzu. W tej zalewie marynować mięso przez około 1 godzinę. Liście wyjąć z zalewy i odsączyć. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni C. Każdy kawałek ciasta posmarować masłem. Na środku ułożyć liść winogrona na to położyć kawałek mięsa, następnie kolejny liść. Zawinąć ciasto do środka i zrolować. Ułożyć na blasze o pieczenia. Piec około 30 minut.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum