Wołowinę nasmarować sosem sojowym, olejem sezamowym, zostawić na całą noc w lodówce. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć wołowinę z każdej strony, aż będzie przyjemnie brązowa i chrupiąca z wierzchu. Przełożyć na blachę i piec 15 minut w temperaturze 220 st. C. Zmniejszyć temperaturę do 180 st. C. i piec przez kolejne 25-30 minut, aby była średnio wypieczona. Wyjąć z pieca, przykryć folią aluminiową i zostawić na godzinę. Wymieszać sok z limonki, sos sojowy, olej sezamowy, cukier. Dodać szalotki, chilli, dymkę, pokrojone zioła. Sos dobrze wymieszać. Na talerzu ułożyć listki różnych gatunków sałat, na wierzchu ułożyć pokrojona w plastry wołowinę i polać sosem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum