[ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ]   [ Zaloguj ]   [ Album ]

Poprzedni temat «» Następny temat
Baleron
Autor Wiadomość
Magda
Administrator


Dołączyła: 17 Wrz 2006
Posty: 2054
Poziom: 37
HP: 121/4047
 3%
MP: 1932/1932
 100%
EXP: 50/144
 34%
Wysłany: 2008-03-08, 02:25   Baleron

Skladniki:
Blona z sadla
Karczek chudy bez kosci 2 kg
Sol 6 dag
Saletra 2 g
Jalowiec 5-8 ziarenek
Ziele angielskie 5-6 ziarenek
Pieprz naturalny 10 ziarenek
Czosnek 1 zabek
Listki laurowe 2 st.

Przepis:
Mieso umyc pod biezaca zimna woda i osuszyc w czystaej sciereczce.
Listki laurowe pokruszyc i wymieszac na talerzyku z sola i pozostalymi przyprawami.Mieso natrzec przyprawami i ulozyc ciasno w kamiennym lub emaliowanym nie obitym garnku,przykryc przykrywka lub talerzykiem i obciazyc.Przechowywac w ciemnej i chlodnej piwnicy.Po uplywie 11-12 godzin wyjac,owinac w blone z sadla,scisle zasznurowac,a na konce blony zwiazac i calosc uwedzic w chlodnym dymie.Baleron mozna spozywac po uwedzeniu na surowo lub ugotowany.Gotowac go nalezy,wkladajac do wrzacej wody na ok 2-3 godziny,nie dopuszczajac ujednak do wrzenia wywaru.Wywar powinien lekko "mrugac".
_________________








http://www.Kamil-Gdansk.com.pl/
http://www.Grzegorz-Gdansk.com.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mapa strony
Fasolek  Fasol-Bis  Kamilek  Grzesio