Cielęcinę drobno posiekać, wyrobić z drobno pokrojoną cebulą i śmietaną, posolić. Do głębokiego naczynia wlać 1 łyżkę oleju, włożyć cielęcinę, skropić 1 łyżka oleju, przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st. C i piec ok. 25 min. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, przepołowić i posolić. Pieczarki oczyścić, wyciąć trzonki, kapelusze wypłukać, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, pokroić na "listki", posolić, wymieszać z połową zieleniny. Wyjąć naczynie z cielęciną ułożyć na niej pieczarki, skrapiając pozostałym olejem. Umieścić na tym jedną warstwą pomidory. Wstawić z powrotem do piekarnika i piec bez przykrycia ok. 10 min. Po wyjęciu posypać pozostałą zieleniną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum