Składniki :
30 dag krewetek konserwowych
6 dużych ugotowanych ziemniaków w mundurkach
30 dag ugotowanego selera
ogórek kiszony
jajo ugotowane na twardo
sok z cytryny
5 łyżek majonezu
łyżka musztardy
zielona sałata
2 łyżki posiekanego koperku
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Krewetki wyjąć z zalewy, opłukać i osączyć. Ziemniaki i seler obrać ze skórki. Połączyć krewetki z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, selerem oraz jajami i ogórkiem. Dokładnie wymieszać majonez, sok z cytryny, musztardę, pieprz i sól. Połączyć sałatkę z sosem, delikatnie wymieszać. Na ułożone w salaterce liście sałaty nałożyć sałatkę i posypać koperkiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum