Wysłany: 2008-04-07, 12:59 Paluszki krabowe na ostro
Składniki :
15 dkg paluszków krabowych
1 cebula pokrojona w pół plastry
¼ strąka zielonej papryki pokrojonej w „zapałkę”
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
½ szklanki mleka
1 łyżka bułki tartej
1 łyżeczka sosu Worcester
1 łyżka musztardy
5 dkg tartego żółtego sera
Sposób przygotowania:
Paluszki krabowe przelać wrzątkiem na sicie, osuszyć. W rondlu o grubym dnie rozgrzać 1 łyżkę masła, dodać paprykę i cebulę, dusić na maleńkim ogniu przez 10 minut mieszając. Do miękkiej już cebuli i papryki dodać mąkę, wymieszać, powoli dodawać mleko, stale mieszając, dodać paluszki krabowe, sos Worcester musztardę i połowę tartego sera, podgrzewać przez kilka minut. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, wysypać tartą bułka, przełożyć z rondla paluszki krabowe wraz z sosem i posypać resztą sera. Zapiec w piekarniku.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum