Składniki :
ciasto: 10 dag twarogu
1 szkl. mąki
4 łyżki mleka
4 łyżki oleju
1/2 torebki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
farsz: 25 dag brokułów
20 dag porów
20 dag cukinii
5 dag tartego sera
1/2 puszki pomidorów w zalewie
2 jajka
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
Sposób przygotowania:
Twaróg wymieszać z mlekiem, olejem, szczyptą soli, aż do uzyskania jednolitej masy. Mąkę połączyć z proszkiem, dodać do masy.Wyrobić ciasto i uformować koło o średnicy ok. 32 cm. Wysmarować formę do pieczenia tłuszczem. Ułożyć ciasto, ponakłuwać. Jajka ugotować na twardo. Warzywa umyć i rozdrobnić. We wrzątku gotować brokuły ok. 5 min., po 3 min. dodać plasterki cukinii i pomidora. Odcedzić. Ciasto posmarować zalewą pomidorową i posypać ziołami. Jajka obrać i pokroić na plastry. Jarzyny i jajka położyć na cieście. Posypać tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 30 min.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum