Wysłany: 2008-05-05, 00:54 Zupa jarzynowa z kaszką kukurydzianą i masłem
SKŁAD:
1/2 małej marchwi (50g)
mały ziemniak (50g)
1/2 pietruszki (20g)
2 łyżeczki kleiku ryżowego (6g)
łyżeczka świeżego masła (5g)
120 ml wody
20g surowego mięsa cielęcego (po ugotowaniu 10g)
PRZEPIS:
Kaszkę kukurydzianą zalewamy chłodną przegotowaną wodą 30 ml. Warzywa myjemy, obieramy, płuczemy i wkładamy do wrzącej wody. Dodajemy kaszkę kukurydzianą i lekko mieszając gotujemy około 20 minut. Po ugotowaniu miksujemy, dodajemy masło i ponownie doprowadzamy do zagotowania. Po ostudzeniu podajemy dziecku.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum