[ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ]   [ Zaloguj ]   [ Album ]

Poprzedni temat «» Następny temat
Fondue po chińsku
Autor Wiadomość
Magda
Administrator


Dołączyła: 17 Wrz 2006
Posty: 2054
Poziom: 37
HP: 121/4047
 3%
MP: 1932/1932
 100%
EXP: 50/144
 34%
Wysłany: 2008-03-19, 18:34   Fondue po chińsku

Składniki :
20 dag cukinii
20 dag czerwonej papryki
20 dag małych pieczarek
2 marchewki
20 dag pędów bambusa (z puszki)
2 l rosołu z warzyw
60 dag polędwicy wołowej pokrojonej w cieniutkie plastry
50 g prażonych orzeszków ziemnych
2 łyżki wytrawnej sherry
sok z 1 pomarańczy
jasny sos sojowy
2 cm świeżego imbiru
8 łyżek octu ryżowego
2 łyżki oleju arachidowego



Sposób przygotowania:

Cukinie umyć i pokroić w plastry grubości 0,5 cm. Paprykę podzielić na ćwiartki, wydrążyć, umyć i pokroić w grubą kostkę. Pieczarki oczyścić. Marchewkę oskrobać i pokroić w słupki. Pędy bambusa osączyć, pokroić na kawałki. Orzeszki zmiksować, wymieszać z sherry, sokiem z pomarańczy i 1 łyżką sosu sojowego. Przyprawić pikantnie. Na sos imbirowy kłącze imbiru obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Wymieszać z octem ryżowym, 8 łyżkami sosu sojowego i olejem. Rosól podgrzać na kuchence, a nastepnie ustawić go na podgrzewaczu. Mięso i warzywa nabite na widelec gotować przez 1 minutę w rosole. Jako dodatek wystarczą oba sosy i białe pieczywo.
_________________








http://www.Kamil-Gdansk.com.pl/
http://www.Grzegorz-Gdansk.com.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mapa strony
Fasolek  Fasol-Bis  Kamilek  Grzesio