PRZYGOTOWANIE CIASTA :
z mąki, jajka, małej ilości wody i soli zagnieść ciasto.
PRZYGOTOWANIE FARSZU :
grzyby (ugotowane w wywarze na barszcz) posiekać. Cebulę obrać i również bardzo drobno posiekać, a następnie podsmażyć na maśle, dodać grzyby, wymieszać i podsmażyć. Dodać bułkę tartą, jajko, sól i pieprz. Farsz dobrze wymieszać. Ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Pokroić na kwadraciki 4 x 4 cm. Na każdy kawałek ciasta kłaść łyżeczką farsz. Kwadraciki składać po przekątnej, zlepiać brzegi, a następnie zlepić razem dwa przeciwległe rogi. Uszka wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 3-5 min. Wyjąć, gdy wypłyną na wierzch.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum