Składniki :
5 dag krewetek konserwowych
10 dag ośmiornicy marynowanej
10 dag mątwy marynowanej
4 łyżki majonezu
2 łyżki keczupu
2 jaja ugotowane na twardo
kilka kropel sosu worcester
kilka kropel sosu tabasco
4 liście zielonej sałaty
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Wymieszać majonez, keczup, posiekane drobno jaja i natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać kilka kropel sosu tabasco oraz worcester. Owoce morza wyjąć z zalewy, opłukać i osączyć, większe kawałki rozdrobnić. Wymieszać z sosem i podawać nałożone do czarek koktajlowych wyścielonych liśćmi sałaty.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum