Składniki :
400 g ugotowanego spaghetti (ze 130 g surowego)
1 ząbek czosnku
4 jajka
1 łyżeczka suszonego oregano
sól
pieprz
4 łyżki oliwy
250 g pomidorów
300 g mozarelli
50 g salami w cienkich plasterkach
8 czarnych oliwek (niekoniecznie)
pół pęczka bazylii (niekoniecznie)
Sposób przygotowania:
W misce rozbić jajka, dodać przeciśnięty czosnek, sól, pieprz i oregano. Dodać ugotowany makaron i dobrze wymieszać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Makaron podzielić na pół. Jedną część równomiernie rozłożyć na patelni i obsmażać z obu stron na złocisto-brązowo. Tak samo usmażyć drugą pizzę z reszty makaronu na pozostałych 2 łyżkach oliwy. Pomidory umyć, pokroić w cienkie plasterki, wyłożyć na pizze. Na pomidory ułożyć listki bazylii, plasterki salami i na koniec plastrem sera mozarella. Smażyć pod przykryciem 3- 5 minut. Na koniec można udekorować pizze oliwkami i listkami bazylii.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum