Papryki umyj, osusz, pokrój na ćwiartki, a potem na paski o szerokości 1 cm. Czosnek obierz i posiekaj na plasterki. Na teflonowej patelni średniej wielkości rozgrzej połowę oliwy ( 2 i 1,2 łyżki). Dodaj paprykę i smaż przez 5 min. Wrzuć czosnek i kminek, słodką i ostrą paprykę oraz oregano. Posól. Smaż dalej przez 10 minut. Jajka ubij widelcem, posól, dodaj paprykę z patelni i kiełbasę, dobrze wymieszaj. Resztę oliwy rozgrzej na patelni i wlej mieszankę z jajkami. Pomieszaj drewnianą szpatułką, aż omlet zacznie się ścinać. Smaż przez 5 minut na małym ogniu, a następnie po przewróceniu, przez 6-8 minut po drugiej stronie.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum