Składniki :
5 łyżek mrożonej mieszanki groszek z marchewką
1 puszka 250g czerwonej fasoli
1 puszka 250g pomidorów bez skórki
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
1 czerwona papryka
2 łyżki oleju
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka przecieru pomidorowego
dressing oryginalny cebulowo-pomidorowy Delecty tacos
chrupkie kukurydziane tortille Delecty 200g śmietany
może być jogurt przyprawy: szczypta bazylii
pieprzu
soli
chilli
papryki słodkiej wszystko do smaku
Sposób przygotowania:
Marchew z groszkiem gotujemy do miękkości, na patelni przesmażamy na oleju pokrojone w kosteczkę cebulę, czosnek i paprykę odcedzamy marchew z groszkiem, dodajemy warzywa z patelni, odcedzoną fasolę z puszki i rozdrobnione pomidory, możemy dodać łyżkę przecieru pomidorowego, (niekoniecznie) dusimy razem przez około 20 minut, sos w tym czasie zgęstnieje, na końcu dodajemy przyprawy do smaku i wsypujemy koperek, wszystko razem dusimy jeszcze 2 minuty dressing mieszamy ze śmietaną w między czasie zgodnie z przepisem na opakowaniu podgrzewamy tortille, na gorące tortille kładziemy najpierw liść sałaty a następnie napełniamy warzywnym farszem, polewamy dressingiem, tortille gotowe są do jedzenia. Uczta meksykańska gotowa, smacznego, polecam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum