[ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ]   [ Zaloguj ]   [ Album ]

Poprzedni temat «» Następny temat
Wątróbka cielęca duszona w śmietanie
Autor Wiadomość
Magda
Administrator


Dołączyła: 17 Wrz 2006
Posty: 2054
Poziom: 37
HP: 121/4047
 3%
MP: 1932/1932
 100%
EXP: 50/144
 34%
Wysłany: 2008-03-19, 18:21   Wątróbka cielęca duszona w śmietanie

Składniki :
40 dkg wątróbki cielęcej
mleko
2 dkg mąki
150 ml śmietany
20 dkg cebuli (dymki lub szalotki)
natka pietruszki
sól
pieprz
cukier do smaku
tłuszcz do smażenia



Sposób przygotowania:

Wątróbkę umyć, osączyć, usunąć błonę, zalać mlekiem i pozostawić w chłodziarce na kilka godzin. Następnie wyjąć, osączyć, pokrajać ukośnie w plastry o grubości 1.5 cm, posypać pieprzem i mąką, obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Cebulę obrać, opłukać, podsmażyć, posypując cukrem zrumienić, dodać do wątróbki razem ze śmietaną i posiekaną natką pietruszki, dusić kilka minut, doprawić. Podawać z ziemniakami i surówkami.
_________________








http://www.Kamil-Gdansk.com.pl/
http://www.Grzegorz-Gdansk.com.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mapa strony
Fasolek  Fasol-Bis  Kamilek  Grzesio