[ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ]   [ Zaloguj ]   [ Album ]

Poprzedni temat «» Następny temat
Kluski francuskie z wątróbką
Autor Wiadomość
Magda
Administrator


Dołączyła: 17 Wrz 2006
Posty: 2054
Poziom: 37
HP: 121/4047
 3%
MP: 1932/1932
 100%
EXP: 50/144
 34%
Wysłany: 2008-03-12, 23:54   Kluski francuskie z wątróbką

Składniki :
wątróbka cielęca lub z drobowa
mąka - 5-6 dag
jajka - 2
masło - łyżka
sól
pieprz



Sposób przygotowania:

Wątróbkę posiekać. Utrzeć masło, dodać żółtka, wątrobę i sól. Ubić pianę. Wymieszać delikatnie pianę z pozostałymi składnikami, wsypać mąkę. Łyżeczkę zanurzać we wrzącej zupie, nabierać ciasto, kłaść małe kluseczki, zamieszać, ugotować pod przykryciem.
_________________








http://www.Kamil-Gdansk.com.pl/
http://www.Grzegorz-Gdansk.com.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mapa strony
Fasolek  Fasol-Bis  Kamilek  Grzesio