[ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ]   [ Zaloguj ]   [ Album ]

Poprzedni temat «» Następny temat
Groszek ptysiowy
Autor Wiadomość
Magda
Administrator


Dołączyła: 17 Wrz 2006
Posty: 2054
Poziom: 37
HP: 121/4047
 3%
MP: 1932/1932
 100%
EXP: 50/144
 34%
Wysłany: 2008-03-12, 23:56   Groszek ptysiowy

Składniki :
woda - 1/8 l
masło - 3 dag
sól - szczypta
mąka - 6 dag
jajka - 2 szt.
gałka muszkatołowa - szczypta



Sposób przygotowania:

Zagotować wodę z masłem, solą i gałką muszkatołową. Zestawić z ognia, wsypać mąkę. Wymieszać. Ponownie postawić na ogniu cały czas mieszając, aż masa stanie się szklista i zacznie odstawać od garnka. Zdjąć z ognia, wbić 1 jajko i dokładnie wymieszać. Ciasto wystudzić, następnie dodać drugie jajko i znów dokładnie wymieszać. Blachę posypać mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Kłaść małe kawałki ciasta łyżeczką lub wyciskać szprycą do kremów. Wstawić do bardzo gorącego piekarnika na ok. 15 min. Pod koniec pieczenia zmniejszyć temperaturę. Podawać do zup czystych i zup-kremów. Przechowywać w suchym miejscu.
_________________








http://www.Kamil-Gdansk.com.pl/
http://www.Grzegorz-Gdansk.com.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mapa strony
Fasolek  Fasol-Bis  Kamilek  Grzesio