Składniki :
4 płaty śledziowe marynowane,
4 jaka na twardo,
1 duży por,
400ml śmietany 12%, 18% lub jogurtu naturalnego,
3 łyżki groszku konserwowego,
sól,
pieprz czarny i kolorowy
Sposób przygotowania:
Płaty śledziowe przekroić wzdłóż na pół, jajka tak samo. Por pokroić drobno, posolić i popieprzyć najepiej w przeddzień aby zmiękł, potem sałatkę odcisnąć i zalać śmietaną. Na pólmisku układać połówki jajek płaskim do podstawy, owijać je połówką płata śledziowego, a do środka nakładać sałatkę z porów. Całość posypać kolorowym pieprzem i i groszkiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum