Z drożdży, cukru, połowy wody i 1-2 łyżek mąki zrobić rozczyn, pozostawić do wyrośnięcia. Makę przesiać, dodać sól, olej, reszte wody i wyrośnięte drożdże. Wyrabiać ciasto do momentu aż zacznie odchodzic od rąk i bedzie puszyste (to ciasto nie wymaga już wyrastania). Duża blache posmarować tłuszcze i posypać mąka .Ciasto cienko rozwałkować robiąc grubszy brzeg, posmarować sosem pomidorowym i posypać serem - Margerita gotowa. Reszta dodatków według uznania, trzeba tylko pamietać, aby nie dawać zbyt dużo mokrych składników (to dotyczy każdej pizzy). Piec ok 15-20 mni 220-240 stopni C.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum