Wysłany: 2008-03-13, 22:36 Boczniaki duszone w winie, do spożycia na zimno
Składniki :
50 dkg boczniaka
sok z 0.5 cytryny
1 cebula
2 łyżki oliwy
1 szkl. czerwonego wytrawnego wina
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Grzyby umyte, pokrojone w paski, skropić sokiem z cytryny. Oliwę ogrzać, włożyć do niej grzyby i smażyć do wyparowania wody. Drobno posiekaną cebulkę dodać do grzybów i smażyć na złoty kolor. Następnie wlać wino, doprawić solą i pieprzem. Dusić ok. 5 min. Pod koniec duszenia posypać natką pietruszki. Potrawę wystudzić, spożywać na zimno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum