Wysłany: 2008-03-13, 22:38 Boczniaki duszone na ostro
Składniki :
500 g boczniaka
1 szkl. wywaru z jarzyn
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
1 cebula
1 łyżka musztardy
sól
pieprz i cukier do smaku
Sposób przygotowania:
Oczyszczone grzyby pokroić w paski. Dusić, aż do wydzielania soku. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na tłuszczu. Zrumienić makę, zalać wywarem i dobrze wymieszać, dodac musztardę, pieprz, sól i szczyptę cukru. Sosem zalać grzyby i dusić do miękkości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum