Wysłany: 2008-03-13, 22:40 Boczniak po krasnoludzku
Składniki :
250 g boczniaka
2 cebule
1 łyżka mąki
100 g marchwi
50 g selera
50 g pietruszki
tłuszcz do smażenia
1 łyżka oleju
sól
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
tymianek
pół łyżeczki cukru
Sposób przygotowania:
Posiekaną cebulę krótko dusić na tłuszczu, połączyć z drobno pokrojonymi grzybami, osolić i dusić jeszcze chwilę. Dodać pokrojone w kostkę warzywa, 3 ziarna pieprzu, 3 ziarna ziela angielskiego, liść laurowy oraz pół łyżeczki tymianku. Dusić podlewając co jakiś czas wodą. Na koniec odparować, oprószyć mąką i ogrzewać jeszcze kilka minut. Doprawić octem i cukrem. Dookładnie wymieszać. Przed podaniem usunąć przyprawy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum