Wysłany: 2008-03-13, 22:51 Borowiki duszone w śmietanie
Składniki :
2 kg niedużych kapeluszy borowików
2 cebule
2 łyżki masła
1 szklanka śmietany
po pół łyżeczki soli i pieprzu białego
Sposób przygotowania:
Umyć kapelusze borowików i sparzyć wrzątkiem. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Dodać grzyby i podlać wodą. Dusić około 20 min. Co jakiś czas przemieszać delikatnie, aby nie połamać kapeluszy. Dodać śmietanę, sól i pieprz, dusić jeszcze przez 10 min.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum