Składniki :
300 g świeżych grzybów
500 g świeżej kapusty
2 cebule
3-4 łyżki oleju
2 łyżki stołowe margaryny
2 szklanki sosu śmietanowego z przecierem pomidorowym
sól
Sposób przygotowania:
Głowkę kapusty oczyścić i po wykrojeniu głąba ugotować na półmiękko w osolonej wodzie.Następnie oddzielić liście i lekko pobić nerwy liściowe.Grzyby ugotowane drobno pokroić, wymieszać z posiekaną przesmażonącebulą, posolić i obsmażyć. Farsz kłaść na liściach kapuścianych i zawijać je w koperty.Gołąbki obsmażyć, zalać sosem śmietanowym z przecierem pomidorowym i dusić 30-40 minut.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum