[ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ]   [ Zaloguj ]   [ Album ]

Poprzedni temat «» Następny temat
Kapelusze borowików panierowane
Autor Wiadomość
Magda
Administrator


Dołączyła: 17 Wrz 2006
Posty: 2054
Poziom: 37
HP: 121/4047
 3%
MP: 1932/1932
 100%
EXP: 50/144
 34%
Wysłany: 2008-03-13, 23:03   Kapelusze borowików panierowane

Składniki :
8 dużych kapeluszy borowików lub pieczarek
sól
pieprz
mąka
jajko bułka tarta
tłuszcz do smażenia



Sposób przygotowania:

Kapelusze oczyścić, sparzyć opłukać z pianki, osolić, posypać pieprzem. Jajko roztrzepać, makę i bułkę wysypać na oddzielne talerzyki. Obtaczać po kolei każdy kapelusz w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.Wspaniale smakują z ziemniakami piure, posypane koperkiem. Idealnie również smakują podane jako przekąska np. do piwa. Przepis nadesłała na II edycję konkursu Renata Dusza
_________________








http://www.Kamil-Gdansk.com.pl/
http://www.Grzegorz-Gdansk.com.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mapa strony
Fasolek  Fasol-Bis  Kamilek  Grzesio