Składniki :
8 dużych kapeluszy borowików lub pieczarek
sól
pieprz
mąka
jajko bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania:
Kapelusze oczyścić, sparzyć opłukać z pianki, osolić, posypać pieprzem. Jajko roztrzepać, makę i bułkę wysypać na oddzielne talerzyki. Obtaczać po kolei każdy kapelusz w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.Wspaniale smakują z ziemniakami piure, posypane koperkiem. Idealnie również smakują podane jako przekąska np. do piwa. Przepis nadesłała na II edycję konkursu Renata Dusza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum