Składniki :
1 kg świeżych grzybów leśnych
2 czerstwe bułki
½ szklanki bułki tartej
1 szklanka śmietany
½ szklanki mleka
5 łyżek oleju
2 jajka
zielona pietruszka i koper
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Miąższ bułki namoczyć w mleku, dokładnie odcisnąć po namoknięciu. Umyte i obsączone grzyby pokroić bardzo drobno w kostkę. Dodać przyprawy, jajka, bułkę, dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, obtoczyć w tartej bułce, usmażyć na oleju do uzyskania złotego koloru. Tak przygotowane kotlety wstawić do nagrzanego piekarnika aby doszły. Podawać polane śmietaną i udekorowane zieleniną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum