Składniki :
1 kg. kiszonej kapusty (mało kwaśnej), 10 dag. suszonych grzybów, 1 cebula, 3 łyżki masła lub oleju, 1 łyżka mąki, sól, pieprz.
Sposób przygotowania:
Kapustę lekko odcisnąć (sok pozostawić do doprawienia), pokroić, zalać 2 szklankami wody i gotować do miękkości. Grzyby opłukać, namoczyć przez 1-2 godz. i ugotować w 1 szklance wody do miękkości. Następnie pokroić je na cienkie paseczki i razem z wywarem dodać do kapusty. Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na maśle na złoty kolor oprószyć mąką i dokładnie wymieszać. Zasmażkę połączyć z kapustą, wymieszać i zagotować. Następnie doprawić solą, pieprzem, a jeśli trzeba - sokiem z kapusty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum