Składniki :
80 dag świeżych grzybów 3 łyżki oliwy 1 duża cebula 0,5 szkl śmietany, 10 dag tartego żółtego sera 1 łyżka masła, 2 łyżki tartej bułki sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Grzyby oczyścić, opłukać, większe pokroić, mniejsze pozostawić w całości. Udusić do miękkości z tłuszczem, obranąi posiekaną cebulą z 2 łyżkami wody. Dusić do czasu, aż sos odparuje. Doprawić grzybów dodać solą i pieprzem, wymieszać, ułożyć w naczyniu do zapiekania, zalać śmietaną, posypać tartym serem zmieszanym z tartą zarumienioną bułką, skropić masłem. Wstawić do piekarnika i zapiec, aż ser się rozpuści (ok 15 min.)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum