Składniki :
500 g makaronu fettucine
300 ml słodkiej śmietany
80 g masła
80 g świeżo utartego parmezanu
duży pęczek świeżej pietruszki
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Sposób przygotowania:
W dużym garnku ugotować al dente makaron. W tym czasie na dużej patelni roztopić masło na małym ogniu, dodać śmietanę i parmezan, następnie całość zagotować, stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodać do smaku sól i pieprz oraz duże ilości świeżo posiekanej pietruszki. Kiedy makaron będzie gotowy, odcedzić i wymieszać z sosem bezpośrednio na patelni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum