Składniki :
100 g kiełbasy
4 jajka
2 szkl. śmietanki
1 łyżka posiekanej natki
1 pomidor
200 g startego żółtego sera
sól
pieprz
szczypta gałki muszkatołowej
2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki. Pomidor umyć, sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę, pokroić na plasterki. Jajka ubić trzepaczką na pianę, nadal ubijając stopniowo wlewać śmietankę i dodawać starty ser. Dołożyć kiełbasę, natkę, pomidory. Całość wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołowa. Formę do zapiekania wysmarować masłem, wlać masę, wstawić do gorącego piekarnika. Zapiekać 30 - 40 min. w temp. 180 - 200°C. Podawać na gorąco lub na zimno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum