Makaron ugotować "al dente" w dużej ilości lekko posolonej wody. Odcedzić. Pomidory sparzyć. Obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pomidory i drobno posiekany seler naciowy. Dusić na wolnym ogniu przez 4 min. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Dorzucić krewetki. Dusić jeszcze przez ok. 6 min. Powstałym sosem polać wcześniej ugotowany makaron. Posypać posiekaną bazylią. Podawać bardzo gorące.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum