Wysłany: 2008-03-15, 00:39 Tagliatelle z sosem cebulowo paprykowym
Składniki :
40 dkg makaronu tagliatelle (wstążki)
4 średnie cebule
2 strąki ostrej papryczki
6 łyżek oliwy z oliwek
1 gałązka selera naciowego
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ugotować makaron "al dente" w dużej ilości lekko posolonej wody. Odcedzić. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Wrzucić obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Zeszklić. Dodać posiekane papryczki i drobno pokrojony seler naciowy. Podlać odrobiną wody. Dusić do miękkości warzyw (ok. 5 min.) Posolić i popieprzyć do smaku. Makaron wrzucić na sos. Wymieszać. Podawać bardzo gorące.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum