Wysłany: 2008-03-15, 01:04 Makaron z grzybami i serem pleśniowym
Składniki :
500 g makaronu rurek
2 łyżki oliwy z oliwek
1 pokrojony na plasterki por
200 g pokrojonych w paseczki plasterków wędzonego boczku
250 g pokrojonych w ćwiartki małych pieczarek
6 łyżek rosołu
250 g rozdrobnionego
niebieskiego sera pleśniowego np. rokpol
sól
pieprz czarny mielony 1 łyżka ziół prowansalskich.
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować na wpół twardo. Na dużej patelni rozgrzać olej i podsmażyć pora (przez ok. 2 - 3 min.). Dodać boczek i smażyć, aż się zrumieni. Włożyć pieczarki i smażyć całość ok. 3 - 4 min. Wlać rosół, dodać makaron, ser pleśniowy, zioła prowansalskie i całość podgrzewać, delikatnie mieszając, aż ser się roztopi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum