Wysłany: 2008-03-15, 22:31 Spaghetti po liguryjsku
Składniki :
300 g makaronu spaghetti
150 g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona)
2 spore ziemniaki
1 szkl. pesto alla genovese conte de cesare
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obrać, pociąć na kawałki. Fasolkę oczyścić i pokroić na krótkie kawałki. Wrzucić warzywa do garnka i zalać 3 l wody. Gotować przez 15 min. Po tym czasie wrzucić makaron i gotować całość około 15 min., aż makaron będzie miękki. Zdjąć z ognia odcedzić i dodać pesto alla genovese. Dokładnie wymieszać. Można posypać startym serem parmesan. Dla dodania odrobiny ostrości można dodać kilka kropel sosu chilli louisiana gold. Podawać na gorąco.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum